Gazete Kritik

Fizyoterapistler atama bekliyor

SAĞLIK

Fizyoterapistler, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın seslerine kulak vermesini bekliyorlar. Atama bekleyen fizyoterapistler internet üzerinden gösterdikleri dayanışma ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Fizyoterapistler, hayatımızın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz sağlık personelidir. Çünkü vücudumuzdaki en ufak bir yaralanma, burkulma, kırılmada uzman hekimler tarafından tedavi yapıldıktan sonra genelde fizyoterapiste ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla fizyoterapistlere daha çok atama kontenjanı verilmelidir.

 

 Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olanların ”Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Diploması” ile birlikte “FİZYOTERAPİST” unvanını aldığı fizyoterapistler, üniversitelerde ilgili eğitim-öğretim programlarında sınav kazanmak şartı ile mezuniyet sonrası eğitimlerine devam ederek bilim uzmanlığı, doktora, doçent, profesör unvanı alabilirler.

CHANGE ÜZERİNDEN İMZA KAMPANYASI

Fizyoterapistler, atanma ve kadroya yönelik Changeorg üzerinden "Fizyoterapistlere adil atama sayısı verilsin, hastalarımız beklemesin" başlığı ile imza kampanyası başlatmışlardı. Change üzerinden fizyoterapistlerin yaptığı çağrı şu şekilde:

 

Merhabalar,

Bizler zorlu bir eğitimden geçerek bu ülkeye, hastalarımıza hizmet etmek için bekleyen fizyoterapistleriz. Bizler fizik tedavi bekleyen hastalarımıza ulaşmak için atama beklemekteyiz. Hastalarımız ise devlet hastanelerinde yeterli sayıda fizyoretapist bulunmadığı için altı ay sonraya ancak sıra alabilmekteler. Bu süre zarfında ise zaten hastalık kronik hale gelmekte tedavisi daha zorlaşmaktadır. 

Ülkemizde yeterli fizyoterapist sayısı olmaması nedeniyle son yıllarda üniversitelerde Fizyoterapi bölümü oldukça fazla sayıda açılmış mezun sayısı ise yeterli istihdam sağlanamaması nedeniyle işsizliğe doğru sürüklenmiştir.

2017 yılı içerisinde koruyucu sağlık hizmetlerinde çok önemli rol oynayan fizyoterapistlere 1000 kadro sözü verilmiş ve maliyeden onaylanmış ancak hiç alım yapılmamıştır.

Görülen o ki biz fizyoterapistler hem zorlu üniversite eğitimimiz hem KPSS'den aldığımız yüksek puanlarla adaletli bir atama sayısı bekliyor bir an önce hastalarımıza ulaşmak istiyoruz.. 27 bin sağlık personeli alımında hak ettiğimiz adaletli alıma ulaşabilmemiz için lütfen sen de imzala..

https://www.change.org/p/fizyoterapistlere-adil-atama-say%C4%B1s%C4%B1-verilsin-hastalar%C4%B1m%C4%B1z-beklemesin

 

TWİTTER'DA TT OLDULAR

Fizyoterapistler atanmak için Twitter'da oluşturdukları #Fizyoterapiste1000Kadro hashtagi ile Türkiye gündemine oturdular.Fizyoterapistler, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın seslerine kulak vermesini bekliyorlar.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.