Gazete Kritik

Fahrettin Koca: 'Hasta sayımız endişe verici şekilde yükseldi!'

SAĞLIK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son durumu değerlendiriyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Hastanelerde tedavi gören hasta sayımız endişe verici şekilde yükseldi. Şikayeti olmayan fakat test sonucu pozitif sonucu çıkan kişi sayısındaki artış aynı derecede olmasa da önemlidir. Asıl uyarıcı olan hasta sayısıdır. Bu sayıyı azaltmak salgına karşı başarı sağlamak, taşıyıcı kaynaklı yayılımı hızla önlemeye bağlıdır.

'KARŞIMIZDA ARTIK İKİ VİRÜS VAR'

Koca, ''Koronavirüse karşı aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Sebebi grip olan bazı şikayetlerle siz Covid-19 olduğunu düşünebilirsiniz. Grip halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürüklerle ortaya çıkan mevsimsel hastalıktır. Aynı şikayetler Covid-19'da da ortaya çıkmaktadır. Asıl düşmanımız olan salgınla mücadele olan zaman azalacak. Karşımızda artık iki virüs var, elimizde ikisini de yenecek üç tedbir bulunuyor; temizlik, maske, mesafe'' ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.

"POLİKLİNİKLERE BAŞVURAN HASTA SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR"

Amasya'da yüzde 40, Çorum'da son bir ayda vaka sayısı yarı yarıya azalmış oldu. Son bir haftada polikliniklere başvuran hasta sayısında ciddi düşüş var. Ordu'da yüzde 30, Sinop 'ta yüzde 50 düşüş var.

6 ilimizde yeni aldığımız kararlarla mevcut imkânlarımızı takviye etmiş olmaktayız. Samsun'da yatak doluluk oranı yüzde 62, yoğun bakım yüzde 77, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 40. Önümüzdeki aylarda olası viral enfeksiyon sebebiyle Samsun'a 74 yoğun bakım ilave ediyoruz.

Amasya’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75. İlave olarak Çorum’a 36 yoğun bakım ilave ediyoruz.

Çorum'da yatak doluluk yüzde 47, yoğun bakım yüzde 60, solunum cihazı yüzde 41. Çorum'da ise 27 yoğun bakım ilave ediyoruz. Ordu'da yatak doluluk yüzde 38, yoğun bakım yüzde 69. 76 yatak daha ilave ediyoruz. Sinop'ta yoğun bakım yüzde 71. Sinop için yoğun bakım ilavemiz 19 yatak oldu.

AYRINTILAR GELİYOR...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.