Gazete Kritik

CHP'li Erdoğan Toprak: İktidar gücünü muhalefet yapan medyaya karşı kullanılıyor

MEDYA

Muhalif medyaya yönelik maddi yaptırım cezalarına CHP ve İYİ Parti Milletvekillerinden tepki geldi.

Basın İlan Kurumu’nun Cumhuriyet'e verdiği ilan kesme cezalarına yapılan bütün itirazlar mahkeme tarafından reddedildi. 28 günlük ceza gazeteye tebliğ edildi.Muhalif medyaya yönelik cezalar ise bununla durmadı.

Türkiye'nin en çok satan gazetesi SÖZCÜ'ye kesilen haksız vergi cezalar sonrasıda milletvekillerinden tepki geldi.

Konu hakkın iyasiler ise iktidarın bu baskısını şöyle değerlendirdi:

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: İktidar gücünü muhalefet yapan medyaya karşı kullanılıyor. Gerçek gazetecilik yapanlar cezalandırılıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta: İktidar, kendisine muhalif olan her kesimi, kişiyi ve kurumu devletin tüm gücünü kullanarak yıldırmaya çalışıyor. Yandaş firmaların vergi borçları silinirken, en çok vergi ödeyen gazete olan SÖZCÜ'ye ceza kesilmesi adaletle bağdaşmaz.

 CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: SÖZCÜ gibi tertemiz bir gazeteye sudan sebeplerle vergi cezası kesilmesi bu iktidara yakışır. Her puntosu haram olan bir medya düzeni kurdular. Bu düzene itiraz eden kim varsa iftira davalarla, RTÜK ve Basın İlan yoluyla susturmaya çalışıyorlar.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Medyanın yüzde 95'ini iktidar ele geçirdi. Kalan en etkili yayınlardan SÖZCÜ'nün patronunu sürgüne gönderdiler, yönetici ve yazarlarına da FETÖ'cü iftirası attılar. Baktılar tirajı artıyor, en çok vergi veren gazeteyi cezayla susturmaya çalışıyorlar. Bu iktidar gidici ve tüm bu hukuksuzluk düzeltilecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.