Gazete Kritik

2020 Oscar ödül törenlerinin ikonik elbiseleri

MAGAZİN

92. Akademi Ödülleri töreni 9 Şubat Pazar günü Hollywood'un Dolby Tiyatrosu'nda ödül sezonunun müjdecisi olarak gerçekleşti.

1929 yılından beri gerçekleşen ödül töreni herkes tarafından hevesle izleniyor ve takip ediliyordu. Yıllar geçtikçe moda meraklıları tarafından da en çok beklenen olaylardan biri haline geldi.

Hollywood’da milyonlarca izleyicinin önünde kırmızı halıyı yürüyen en parlak yıldızları arasında en güçlü adaylar kendilerini en güzel, en zarif ve eb iyi giyiyeni olarak göstermek için adeta savaşmaya başladılar.

Timothée Chalamet, Altın Küre'ye giydiği 'seks kemeri'ni açıklamıştı.

Audrey Hepburn'un 50'li yıllardaki resmi giyinme sürecinden 90'lı yıllardaki Nicole Kidman'ın tam teşekküllü cazibesine ve Lupita Nyong'o ve Emma Stone'un bugünün göz kamaştırıcı topluluklarına kadar Akademi Ödülleri mükemmel bir platform sunuyor ve tasarımcı markalar film ve moda arasındaki ilişkiyi kutlamak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Son yıllarda ödül sezonuna #MeToo ve Time's Up hareketleri hakim oldu. Ancak, katılımcılar Altın Küre ve Baftalardaki tüm siyah topluluklar aracılığıyla hareketleri desteklemek için bir araya gelmeye teşvik edilirken, Oscar'larda böyle bir kıyafet kodu düzenlenmedi.

Oscar kendine has tarzlarıyla katılan sanatçıların kırmızı halıdaki geçit törenini şaşalı bir şekilde ekranlarda gösterdi. Bu yılın dikkat çekenleri arasında yine abartılı kıyafetleriyle dillerden düşmeyen sanatçılar yer aldı. En beğenilen tarzlar ise sadelikten yana olanlar oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.