Gazete Kritik

Halkı tarikatlara mahkûm ettiler

GÜNDEM

Yoksullaştırılan ve kamu hizmetlerinden mahrum bırakılan aileler, çocuklarını okutmak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için tarikatlara yöneldi.

1- 10’u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği Adana’daki yurt yangını, AKP döneminde sosyal devlet anlayışının bitirilmesinden doğan boşluğun tarikatlar tarafından doldurulmasının acı bir sonucu olarak kayda geçti.

 

2- Aileleri tarikatlara iten AKP iktidarı, açılan yurtları da denetimsiz bıraktı.

 

3- Adana’daki yurt yangını bu denetimsizliğin geldiği son aşamayı gösterdi. Yurdun üst katı ile çatısı ahşap, yangın merdiveni kilitli, özel yurtlar yönetmeliğine aykırı öğrencilere

yol gösterecek görevli yok.

 

4- Okul ve yurtlar ‘İş Güvenliği Yasası ve Yönetmeliği’ne göre ‘az tehlikeli’ kurumlar statüsüne sokuldu. Bu nedenle ‘özel yurtlar’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından denetlenmiyor.

 

5- Olaydan yaralı kurtulan ve BirGün’e konuşan öğrenciler, yurttaki elektrik sayacının yangından bir gün önce değiştirildiğini, değişen sayacın ise görevliler tarafından kontrol edildiğini görmediklerini söylüyor.

 

6- Yangının çıktığı yurt Süleymancılara ait. Bölgede yaşayanlar, ilçede Süleymancıların çok sayıda yurda sahip olduğunu, Milli Eğitim Müdürü’nün de Süleymancılara yakın durduğunu bildiriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.