Gazete Kritik

OYA ERSOY: Kız çocukları okulda değil, Darul Erkam isimli dernekte dini eğitim alıyor!

EĞİTİM

Oya Ersoy, Darul Erkam isimli derneğin yurdunda kalan kız çocuklarından birisinin dayısı ve dedesinin konuyu hem CİMER’e hem de Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na verdikleri şikâyet dilekçeleri ile resmi kayıtlara da geçirmiş durumda olmalarına rağmen konuya ilişkin herhangi bir girişimde bulunulmamasını Meclis gündemine taşıdı.

İşte o soru önergesi:

İstanbul merkezli olan ve kendisini Sakarya’da “Mahmut Efendi’ye bağlı” olarak tanıtan Darul Erkam isimli derneğin Sakarya’da bulunan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının Cuma akşamlarından, Pazar akşamlarına kadar yatılı olarak kaldığı, derneğin çocukların ailelerini “Milli Eğitim Bakanlığı’nın İslam’a aykırı olarak eğitim verdiği” şeklindeki propaganda ile ikna ederek “İslami usullere uygun biçimde çocuklarını yetiştirmek üzere” kendi yurduna aldığı ve aileler ile haftada sadece 2 gün görüştürdüğü ortaya haberleri basına yansımıştır. Çocukların yakınlarının aktardığı bilgilere göre, Darul Erkam isimli derneğin yaşları 8 ila 10 arasında değişen kız çocuklarını yurttan çıkartmadığı, çocukların Eylül ayından bu yana kayıtlı oldukları devletin resmi eğitim veren okullarına da hiç gönderilmedikleri ifade edilmiştir. Ayrıca derneğin çocukların yurtta kalmaları karşılığında ailelerden 500 TL ile 1000 TL arasında değişen miktarda ücret aldığı da çocukların yakınları tarafından anlatılmıştır.

Darul Erkam isimli derneğin yurdunda kalan kız çocuklarından birisinin dayısı ve dedesinin konuyu hem CİMER’e hem de Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na verdikleri şikâyet dilekçeleri ile resmi kayıtlara da geçirmiş durumda olmalarına rağmen konuya ilişkin herhangi bir girişimde bulunulmamıştır.



Bu bağlamda;

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 ile 10 yaşında olan kız çocuklarının okul yerine Darul Erkam isimli dernekte “dini” eğitim alması konusunda bilgi sahibi midir? Eğer bilgi sahibi değilse çocukların okulda olmaması konusunda neden herhangi bir girişimde bulunulmamıştır?

Çocukların okula devam etme zorunluğu yok mudur?

Darul Erkam isimli derneğin kız çocuklarını zorla dernekte tutarak dini eğitim vermesi konusunda çocukların yakınları tarafından, CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na yapılan şikâyet başvurusu hakkında bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

Milli Eğitim Bakanlığının görevi okul çağında ki çocukların okulda olmasının takibi ve aksi bir durum söz konusu ise aileleri ile görüşüp nerede olduklarının öğrenilmesi ve gereğinin yapılması değil midir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, derneğin kapatılması ve çocukların kayıtlı oldukları okula geri dönmeleri için herhangi bir girişimi olmuş mudur?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.