Gazete Kritik

Halk harekete geçti! Merkel koltuğunu özleyebilir

DÜNYA

Almanya’da seçmenler erken seçim isterken, partisindeki genel başkanlık görevinden istifa eden Angela Merkel’i kötü günler bekliyor.

Partisindeki genel başkanlık görevinden istifa eden ve bir daha aday olmayacağını açıklayan Merkel, görev süresinin bitmesinden önce koltuğunu bırakmak zorunda kalabilir.

Yapılan araştırmaya göre Alman seçmenin büyük bir kısmı erken seçime gitmek istiyor. Buna göre ankete katılanların yüzde 52'si bu konuda fikir beyan etti.

Koalisyon desteği kaybetti Araştırmadan çıkan bir diğer dikkat çekici sonuç ise halen iktidarda olan CDU/CSU ile SPD koalisyonunun Alman seçmen tarafından kabul görmemesi. Buna göre bu koalisyon ankete katılanların sadece yüzde 9'u tarafından desteklendi.

Almanya Başbakanı Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), Hristiyan Demokrat Birliği (CSU), Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD)ile koalisyon hükümeti kurmuştu.

Yeşiller-sol koalisyonu isteniyor
Öte yandan en çok destek gören koalisyon modeli ise yüzde 25 destekle Yeşiller, SPD ve Sol Parti'den oluşacak olası bir kolisyon hükümeti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.