Gazete Kritik
2020-12-20 12:23:18

BAĞIŞIKLIĞINIZI GLUTATYONLA ARTIRIN…

Uzm. Dr. Pınar Alarslan

20 Aralık 2020, 12:23

Glutatyon,bulaşıcı hastalıklardan korunmak ve sağlıklı kalabilmek için gerekli olan; hücrelere zarar verebilen oksijen moleküllerini ve serbest radikalleri yok ederek vücudu koruyan çok güçlü bir antioksidan moleküldür. Hücrelerin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı çalışabilmesi için gereklidir. Bedenin toplam glutatyon rezervi yüksekse detoks işlevleri, bağışıklık hizmetleri daha güçlü olur. Süper oksidan olarak da adlandırılan glutatyon, vücudumuzda doğal yollardan üretilir. Ancak glutatyon, sağlıksız beslenme, hastalıklar, stres, yorgunluk, sigara ve hatta fiziksel egzersiz gibi her türlü zorlukla karşılaştığımızda hızla tüketilir.20 yaşından sonra doğal glutatyon üretimi her on yılda ortalama %10 azalır.Glutatyonun faydalı etkileri şu şekilde sıralanabilir:

Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direct etki gösterir.

Diyabet hastalarında kan şekeri düzenlenmesine yardımcıdır.

Solunum hastalığı semptomlarını azaltır.

Kanser oluşmasını engeller ve olası kanser hücrelerini ortadan kaldırır.

Dokulara kan akımını artırır ve oksidatif stresi azaltır.

Yağlı karaciğer hastalığında hücre hasarını azaltır.

Otoimmün hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur.

Periferik arter hastalığı olan insanlarda mobiliteyi arttırır.

Parkinson hastalığının semptomlarını azaltır.

Sigaraya bağlı zararlı maddeleri temizler.

Sedef hastalığının etkilerini azaltır.

Bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirmesi, hastalıkların önlenmesi için vücutta glutatyon seviyesinin yeterli düzeyde olması gerekir.Kuşkonmaz,avokado,ıspanak,bamya,karnabahar,domates,havuç,kavun,greyfurt,kabak glutatyon içeriği yüksek olan gıdalardır . Yetişkin bir bireyin günlük glutatyon ihtiyacı 500 mg dır ancak doğal besinlerle sadece 100 mg kadar glutatyon miktarı sağlanabilir. Bu sebeple glutatyon düzeyini arttırabilmek için takviye edici preparatların kullanımı gerekir. Glutatyonun ağız yoluyla alımları maalesef işe yaramaz. Çünkü mide asitleri glutatyonu parçalar.

Diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi kronik hastalığa sahip olanlar, kronik yorgunluk hissedenler, yoğun ve stresli çalışanlar, aşırı sigara ve alkol tüketenler ve ileri yaş grubu bulaşıcı hastalıklar açısından riskli gruptadırlar.Bu kişilerin sağlık önlemlerine ek olarak glutatyon serum tedavileri ile bulaşıcı hastalıklardan korunmaları mümkündür. Kişinin bağışıklık düzeyine göre değişen sıklıkta yapılan glutatyon serum tedavileri ile corona virüs ve benzeri birçok bulaşıcı hastalığa karşı önlem alınabilmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.